Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. För detaljerade instruktioner på hur du applicerar naglarna, besök vår instruktionssida.

APPLICERING AV GLUETABS

Välj en Gluetab (klisterlapp) som passar din nagel, och täcker så mycket yta som möjligt utan att röra huden. Placera sedan klisterlappen över den naturliga nageln, utan att ta bort skyddsfilmen för att hitta en bra passform. Du behöver oftast välja en klisterlapp som är större än du tror. Ta bort plastfilmen på ena sidan, fäst klisterlappen på din nagel, och gnugga den genom att använda fingret och orangepinnen. Dra sedan av täckande plastfilmen. Tips: Du kan antingen använda en pincett eller den medföljande orangepinnen. Tryck försiktigt in den mellan skyddsfilmen och klisterlappen för att lossa och dra sedan av skyddsfilmen med fingrarna.

BORTTAGNING AV NAGLAR

Det enklaste sättet är att använda den medföljande orangepinnen. Tryck försiktigt in pinnen mellan press-on nageln och din naturliga nagel på sidan. Dra pinnen fram och tillbaka på båda sidorna tills nageln lossnar. OBS! Slit inte bort naglarna, jobba mjukt och försiktigt.

FÄSTER INTE NAGLARNA?

Rengöring/prepp är nyckeln till ett perfekt resultat! Titta på vår instruktionsvideo igen eller gå igenom vår steg-för-steg-guide på Instruktionssidan. Vi förstår att man vill få på sig sina Switch Nails direkt, men kanske har du missat något under appliceringen?
För bästa resultat behöver din naturliga nagelform vara kompatibel med formen på Press-On naglarna. Om du känner dig osäker eller behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss!

ANPASSA NAGLARNA

Du kan absolut klippa eller fila ned naglarna till önskad form. Tänk på att fila försiktigt då precis som på en byggd nagel på salong består press-on nageln av en basnagel, med ett lager av färg/design ovanpå och sen ett överlack. Är man inte försiktigt när man filar nageln så kan man separera lagren genom att fila för hårt eller med för grov fil. Inte så att det syns på en gång men färgen kan nötas bort snabbare vid användning så det kan vara värt att tänka på. Du kan även måla naglarna. Om du väljer att modifiera dina naglar så kan vi inte garantera att de återgår till sitt ursprungliga skick. Vi rekommenderar alltid att lägga ett topplack ovanpå om du ändrar dina press-on naglar så de får ett extra skydd.

TA HAND OM DINA PRESS-ON NAGLAR

Ta bort eventuella limrester från Press-On naglarna, torka av dem med en alkoholservett och lägg tillbaka dem i lådan. Då håller dom sig fräscha och blir enkla att återapplicera nästa gång.

ATT UNDVIKA

Håll dina Press-On naglar borta från starka kemikalier som aceton och andra borttagningsmedel och ämnen som smälter plast. Medel som är brandfarliga smälter ofta plast t.ex högprocentig alkohol. Om du får det på dina press-on naglar var noga med att torka av det och även se till att det inte ligger på undersidan av nageln. Vi rekommenderar att du använder en nagelolja två gånger om dagen för att hålla dina naturliga naglar och huden återfuktad. Gäller både när du har dina Switch Nails på och utan.

NAGLARNAS HÅLLBARHET

Alla våra press-on naglar är gjorda av återvunnen ABS-plast där vissa har en adderad design/effekt och förseglas med en gel topcoat. När det kommer till våra modeller med en målad design som skiljer sig från grundfärgen rekommenderar vi att använda ditt favorit-topplack ovanpå för att undvika slitage så att du kan återanvända dina naglar vid flera tillfällen. Basen är mycket tunn och flexibel för att matcha din naturliga nagel. Det är jämförbart med hållbarheten hos en naturlig nagel med en gel polish manikyr.

STORLEKAR PÅ NAGLARNA

Du hittar storleksnumret på undersidan av varje Press-On nagel. Siffran ska alltid sitta vid tippen och INTE vid nagelbandet. Du kan också anteckna vilka siffror som passar dig bäst, så blir det lättare nästa gång du återapplicerar naglarna. Notera att de olika formerna har olika storlekar och passform.

BORTTAGNING AV GLUETABS FRÅN PRESS-ON NAGLARNA

Använd den medföljande orangepinnen för att ta bort limrester som fastnat på den Press-On nageln. Tryck in den spetsiga sida och snurra så rullar resterna med. Du kan även skrapa bort rester med den plattare delen av orangepinnen.

BORTTAGNING AV GLUETABS FRÅN DINA EGNA NAGLAR

Det enklaste sättet att ta bort limrester från din naturliga nagel är att använda våra Remover Wipes. Den tar skonsamt bort limrester från dina naturliga naglar. Var försiktig runt dina Press-on-naglar eftersom detta medel kan påverka plasten. Om du vill spara dina naglar, se till att ta bort dem alla INNAN rengöring med Removern. Använd endast Wipes på den naturliga nageln och INTE på Press-On naglarna.

NAGELBITARE

Switch Nails är bra på många sätt, men våra naglar behöver en yta att fästa på. Ju längre längd du vill ha desto längre fästyta behöver behöver du ha. På bilden ser du ett exempel där formen Ballerina har en för liten yta att fästa på. Om du är nagelbitare eller har en kortare naturlig nagel (t.ex. hammartumme) så får du väldigt gärna skriva till vår kundtjänst på info@switch-nails.com så kommer en av våra utbildade nagelterapeuter att hjälpa dig med en personlig konsultation.

HITTA DEN PERFEKTA FORMEN FÖR JUST DINA NAGLAR

SQUARE

Fyrkantiga med ett naturligt utseende. Funkar till de flesta naglar och plattare naglar.

ALMOND

Mandelformade med en mjukt spetsig tipp. Funkar till de flesta naglar.

OVAL

Ovala med en mjukt rundad tipp. Funkar till de flesta naglar.

BALLERINA

Vår längsta form som smalnar av och slutar tvärt vid tippen. Passar till normala och längre nagelbäddar. Funkar också till väldigt välvda naglar.

FAQ - Produkter

Är alla produkter veganska?

Ja, alla våra produkter är 100% veganska och aldrig testade på djur!

Vilket material är naglarna gjorda av?

Alla vår naglar är gjorda av 100% återvunnen ABS plast med en gel-polish coating.

Är naglarna återanvändbara?

Ja, alla våra naglar är återanvändbara! Med återanvändningsbara menar vi att de går att ta av och på vid önskat tillfälle i jämförelse med att göra naglar i gelé eller akryl som endast sitter på under en period. Alla har vi olika vardag och använder oss av olika produkter så det är väldigt olika hur mycket slitage man upplever. Vissa vill ha på dom i upp till 2 veckor kontinuerligt medan andra vill använda sina press-ons tex på helgerna eller speciella tillfällen och kan använda samma set om och om igen.

Hur länge sitter naglarna?

Med korrekt applicering och passform så kan dina Press-on naglar sitta i upp till 1-2 veckor. Känner du att en Gluetab börjar tappa fästet så är det bara att ta bort den och byta ut mot en ny. Efter 2 veckor rekommenderar vi att fästa nya Gluetabs även om de sitter kvar på dina egna naglar. Själva naglarna är gjorda för att kunna användas flera gånger och hur länge de håller beror på din livsstil och hur väl du tar hand om naglarna.

Hur tar jag av naglarna?

Det lättaste sättet är att använda den medföljande orangepinnen och försiktigt trycka in den mellan press-on nageln och din naturliga nagel på sidorna. Du kan då lyfta upp press-on nageln så den lossnar från Gluetaben/klisterlappen och plocka bort den från din naturliga nagel med andra handen.

Vad ingår när jag köper ett par naglar?

I ett nagelkit ingår allt du behöver för att få perfekta naglar: 24-30 st naglar, 60 st Gluetabs, en dubbelsidad nagelfil, en orangepinne och 2 st alkoservetter.

Hur hittar jag min storlek på naglarna?

När du passar ut naglarna, tänk på att vrida fingret från sida till sida för att se ifall Press-On nageln täcker hela din nagel. Prova utan Gluetabs för att hitta rätt passform men ha i åtanke att mellan Press-On nageln och din naturliga nagel så ska Gluetaben få plats. Det ska aldrig göra ont att ha på sig Press-On naglar, då har du med största sannolikhet tagit en för liten storlek.

Vilka former och storlekar finns på naglarna?

Tillgängliga former är ”Square”, ”Oval”, ”Almond” och ”Ballerina.” Längden vi erbjuder för tillfället är ”Extra Short” (Square modeller) och ”Short” (alla andra modeller). Tänk på att resultatet kommer att bero på både formen och storleken och varierar från person till person. På varje produktsida hittar du en Storleksguide där du får hjälpa med att hitta rätt passform till din nageltyp.

Kan jag anpassa naglarna?

Det går absolut bra att klippa naglarna, fila naglarna eller använda stickers och nagellack om du vill anpassa eller designa dem efter egen stil. Det som är värt att tänka på är att nagellacksborttagning innehåller ämnen som är gjorda för att lösa upp plast och kan även lösa upp designen på Press-On nageln. Därför kan vi inte garantera att de återgår till sitt ursprungliga skick. Använd inte aceton eller nagellacksborttagning som innehåller aceton då det garanterat kommer förstöra finishen.

Vad kan jag använda om jag har slut på alkoservetter?

Du kan självklart köpa Alcohol Wipes separat, men det går även att använda handdesinfektion och desinficerande våtservetter som inte innehåller mjukgörande ämnen. Ju högre alkoholprocent desto bättre. Målet är att tillfälligt torka ut din naturliga nagel och sterilisera ytan så att Gluetaben/klisterlappen får ultimat fäste på en ren och torr yta.

Jag är intresserad av att göra ett samarbete med er!

Vi har en separat mailadress till vår marknadsavdelning: collabs@switch-nails.com. Glöm inte länka till dina olika sociala medier kanaler så vi lätt kan hitta dig på de olika plattformarna.

Vad innehåller oljorna för ingredienser?

Alla ingredienser i oljorna är helt naturliga. Basoljan består av safflorolja, druvkärneolja, jojobaolja, vetegroddsolja och vitamin-E och eteriska oljorna citronmyrten.

FAQ - Köp, Frakt & Returer

Hur kan jag betala i butiken?

Du kan betala säkert i butiken med Kort, Klarna Apple Pay, Google Pay och PayPal.

Hur lång är leveranstiden?

Vi försöker packa alla ordrar senast dagen efter att du har lagt den. Försändelsen skickas därefter med Postnord som har leveranstiden 2-3 arbetsdagar inom Sverige som sin standard. Ev. försening kan förekomma från Postnords sida eller vid extremt högt tryck på hemsidan. OBS: beställningar som har lagts under helgen eller en helgdag skickas tidigast vardagen efter. Leveranstiden till andra länder inom EU är ca 4-6 arbetsdagar efter produkten är packad och till resten av världen ca 7-10 arbetsdagar. Om ett paket behöver gå igenom tullen i ett land kan det ta några extra dagar beroende på destinationslandet.

Kan jag lägga till/ta bort produkter från min beställning?

Om du behöver ändra din order kan du kontakta oss så fort som möjligt så försöker vi hjälpa dig med det innan din order har skickats. Om ordern har skickats går det tyvärr inte att göra ändringar. Vi kan aldrig addera produkter till din order i efterhand, detta för att skydda dina betalningsuppgifter då du själv måste godkänna totalbeloppet vid ett köp.

Var är min beställning?

När du lägger en beställning får du först en orderbekräftelse via e-post och sen ett till mail som visar att din order har skickats. Eftersom din försändelse skickas med Postnord rekommenderar vi att ladda ner deras app för att få så snabba uppdateringar som möjligt.

Kan jag beställa utanför Sverige och tillkommer tull/moms?

Självklart, vi levererar till de flesta länder. För alla länder utanför Europeiska Unionen kan det tillkomma både moms och tullavgifter (även för Norge och Schweiz). Detta beror helt på reglerna i ditt land, vissa länder använder sig av ett minsta tröskelvärde och andra tar ut avgifter på samtliga beställningar oavsett ordervärde.

Kan jag returnera en produkt?

Det går absolut bra att returnera en produkt. Tänk på att produkterna måste vara oanvända, att de ska vara i exakt samma skick som du fick dem och att du ansvarar för frakten och fraktkostnaden. Maila info@switch-nails.com så hjälper vi gärna till med en retur.

Jag har kontaktat er via mail men inte fått svar?

Kolla din skräppost! Vi försöker att alltid svara på mail inom 24 timmar på vardagar och nästkommande vardag under helger. Om du har kollat din skräppost och inte fått svar, skicka gärna ett meddelande till oss via Facebook eller Instagram.

BEHÖVER DU HJÄLP?

På Switch Nails får du alltid
hjälp av en professionell nagelterapeut